INFORMATIE

ALGEMENE INFORMATIE

Schietsportvereniging “Als ’t Moet” beschikt in de gemeente Zwijndrecht over een mooie accommodatie waar wij onze sport kunnen beoefenen. De accommodatie heeft een 100 meter baan met 5 schietplaatsen voor groot kaliber geweer, luchtgeweer en pistool en een 12 meter baan met 7 gecombineerde schietplaatsen voor kleinkaliber en luchtgeweer en/of pistool.

Meerdere schietsportverenigingen uit de regio en individuele (gast) schutters maken gebruik van deze moderne schietbanen die aan de strengste eisen voldoen.

Onze schietbanen zijn onder andere  geschikt voor de volgende KNSA disciplines:

KKG, KKK, KKP          – Klein kaliber geweer, karabijn, pistool
GKG, GKP                  – Groot kaliber geweer, pistool
HWP/HWG                – Historische Wapens Pistool/Historische Wapens Geweer.

De vereniging is geopend op maandag- en vrijdagavond van 19.00 tot 23.00 uur. De eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 13:00 uur. Zie ook de vermelding in de accommodatie.

WEDSTRIJDEN

De leden van ssv “Als ’t Moet” kunnen deelnemen aan interne wedstrijden en wedstrijden die zijn uitgeschreven door andere verenigingen die bij de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie) zijn aangesloten. Ook wij zijn aangesloten bij de KNSA. De KNSA behartigt en promoot de belangen van de schietsport in Nederland.

De Schietbond KNSA heeft regelmatig schietwedstrijden in heel Nederland maar ook in de verschillende regio’s. Ook bestaat de samenwerking Drechtstreekverband waarbij wedstrijden worden geschoten met omliggende verenigingen. De vierde wedstrijd is ter afsluiting van het seizoen een speciale wedstrijd. Daarbij wordt gestreden om de Kees de Klerk-bokaal, vernoemd naar de oprichter van het Drechtstreekverband en een van de oprichters van “Als ’t Moet” in 1945.

De einduitslagen en de Wedstrijdkalender van het seizoen kunt u vinden op de website van het Drechtstreekverband [www.svdrecht.nl] Hier vindt u ook het wedstrijdreglement en formulieren. U kunt zich als lid aan de balie inschrijven voor de wedstrijden van de Samenwerkingsverband Drechtsteden voor het nieuwe seizoen.

INTERNE COMPETITIES

En niet te vergeten hebben we onze Interne competitie. Deze is vernieuwd, om ook de nieuwe disciplines tot hun recht te laten komen.
Ssv “Als ’t Moet” spreekt een aardig woordje mee als het op initiatief van de leden aankomt. Zo worden regelmatig Militair Pistool wedstrijden georganiseerd. In de startblokken staan de jaarlijks door leden te organiseren Paas- en de Kerstwedstrijden, waarbij in plaats van bekers ook andere prijzen zijn te winnen.

GASTSCHUTTERS

Voor ervaren KNSA schutters en jagers hebben wij de mogelijkheid om voor een uur een 100 meter baan te huren. De prijs van het baangeld is 17,50 euro. U bent welkom op de reguliere openingstijden.

Voorwaarde is dat u lid bent van een andere bij de KNSA aangesloten schietsportvereniging en in bezit bent van een geldig identiteitsbewijs, het verlof behorende bij het eigen wapen, schietboekje en geldige KNSA-licentie. Deze moet u kunnen tonen wanneer u zich in het register inschrijft. U neemt ook uw eigen wapen en munitie mee. Als jager kunt u uitsluitend met kogelgeweer terecht en bent u in het bezit van een geldig legitimatiebewijs en jachtakte. U heeft uw richtmiddel/kijker gecontroleerd. Wij verwachten van u veilig gedrag met respect voor uw medeschutters en de baancommissaris.

Gastschutters melden zich bij aankomst aan de balie in de accommodatie om zich daar in te schrijven en te legitimeren alvorens de baan op te gaan. U bent de toegang tot een andere KNSA-schietsportvereniging niet ontzegd. Gastschutters schieten niet met de verenigingswapens van de SSV “Als ’t Moet”. Deze zijn bestemd voor de eigen leden. Als u met een groep van 3 mensen of meer onze vereniging wilt bezoeken, moet daarover van te voren worden overlegd. [info@alstmoet.nl]

De toezichthouder van dienst die namens het bestuur optreedt kan een gastschutter de toegang weigeren of ontzeggen. Voor of na het bezoek aan de baan zijn gastschutters van harte welkom aan de bar in onze accommodatie voor koffie, thee, een broodje of een drankje.

NIEUWS LEDENADMINISTRATIE

Wijziging en afmelding lidmaatschap

Wijzigingen voor de ledenadministratie dient schriftelijk gedaan te worden bij de secretaris. Hiervoor is een mutatieformulier aan de balie verkrijgbaar. Ook een handgeschreven brief met handtekening is schriftelijk. Een email is ook toegestaan. Het opzeggen van het lidmaatschap dient voor 1 december van het lopende kalenderjaar schriftelijk bij de secretaris binnen te zijn. Indien u zich tussentijds afmeldt, krijgt u geen contributie terug.

Helaas constateren wij dat sommige van onze leden vrij laat zijn met het doorgeven van wijzigingen. Wilt u zodra er bij u iets wijzigt in uw NAW gegevens (ook e-mailadres!!) dit direct doorgeven aan de ledenadministratie. [info@alstmoet.nl]